Çfare eshte virtualizimi i serverave?

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Trend-i i teknologjise ne vitet e fundit i perket virtualizimit te serverave. Virtualizimi i referohet aktit te krijimit te nje versioni virtual, duke perfshire platformat kompjuterike virtuale hardware, sistemet operative etj. Po te japim nje shembull specifik le te kemi nje server fizik dhe ne te krijojme servera te tjere virtuale. Pa virtualizim ne kete server fizik do kishim mundesi te instalonim vetem nje sistem operimi dhe ta perdornim si server normal. Por me ane te teknologjise se virtualizimit ne nje server fizik na jepet mundesia te krijome 2 ose me shume servera virtuale.
Figure1_Virtualization

Serveri virtual nuk ka asnje ndryshim nga serveri fizik. Serveri virtual ne termat informatike shenohem VM (virtual machine). Sistemi I operimit qe ben te munduar virtualizimin e serverit fizik quhet Hypervisor. Siç e shikoni ne figuren meposhtme shtresa me ngjyre blu shpjegon gjithçka.

vmware-640x310

Ne shkrimin e ardhshem do te flasim per avantazhet e virtualizimit.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Copyright © 2015. Created by FQarri