Archive - July 2015

1
Disa konfigurime baze pas instalimit Ubuntu 15.04

Disa konfigurime baze pas instalimit Ubuntu 15.04

Si adhurues i sisteme operative Linux, prej kohesh ne komjuterin personal perdor Ubuntu. Ubuntu ka nje performance te shkelqyeshme. Per kompjuterat tuaj do te kisha nje syqerim nese kerkoni performance, ndryshoni HDD ne SSD dhe do te vereni nje ndryshim kolosal. Ne laptopin tim kam vendosur nje disk SSD 60 GB dhe ndezja dhe fikja e laptopit zgjat vetem 3 sekonda. Link per shkarkim UBUNTU.

Pas instalimit te Ubuntu ju keshilloj te beni keto konfigurime te meposhtme:

 • Beni update-tet e sistemit te operimit:
   $ sudo apt-get update
   $ sudo apt-get upgrade

 

 • Instaloni driverat nese ka:
  drivers

 

 

 

 • Çaktivizoni regjistrimin e dosjeve dhe perdorimin e dosjeve.

security-and-privacy-settings-ubuntu

tweaks_2-online-search

 • İnstaloni nje media player (VLC Player ose SMPlayer)
$ sudo apt-get install smplayer
$ sudo apt-get install vlc

 

 • Java dhe paketat extra

  $ sudo apt-get install ubuntu-restricted-extras openjdk-8-jdk
  
  
 • Multimedia codes

  $ sudo apt-get install ffmpeg gstreamer0.10-plugins-bad lame libavcodec-extra
  $ sudo /usr/share/doc/libdvdread4/install-css.sh
  
  
 • Aplikacionet per dosjet e kompresuara

  $ sudo apt-get install unace unrar zip unzip p7zip-full p7zip-rar sharutils rar uudeview mpack arj cabextract file-roller
  
  
 • Permisoni kohen e baterise

  sudo add-apt-repository ppa:linrunner/tlp
  sudo apt-get update
  sudo apt-get install tlp tlp-rdw
  sudo tlp start
 • Flash Player
  sudo apt-get install flashplugin-installer
  sudo apt-get update
  sudo apt-get install adobe-flashplugin

Shume konfigurime te tjera mund ti gjeni ne Google. Me disa konfigurime te vogla ju do ta beni Ubuntu-n me te perdorshem.

Copyright © 2015. Created by FQarri